Afschaffen verhuurderheffing noodzakelijk.

Het bestuur van Huurdersvereniging Oisterwijk volgt met belangstelling de ontwikkelingen richting de verkiezingen en het regeerakkoord voor de komende jaren. Het bestuur is unaniem van mening dat het Kabinetsbeleid van de afgelopen jaren desastreus heeft uitgepakt voor huurders in Oisterwijk. De huren zijn gigantisch gestegen, de wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn opgelopen en de investeringen in onderhoud en duurzaamheid zijn fors gedaald.

Dat moet volgens Huurdersvereniging Oisterwijk de komende vier jaar echt anders. De huren moeten na jaren van gigantische stijgingen weer omlaag. Er moet fors gerenoveerd en nieuw gebouwd worden, ook dienen de vele nieuwe doelgroepen een betaalbare woning te worden geboden. Er moet daarnaast veel meer geïnvesteerd worden in energiebesparing en gebruik van duurzame energie.

De politiek heeft de afgelopen vier jaar problemen opgestapeld voor de huursector. Nu is het tijd om eens wat positiefs te doen voor de vele huurders in Oisterwijk.  Schaf de verhuurderheffing af (een eenzijdige belasting op sociale huren van bijna twee maanden huur), zodat huurdersorganisaties de komende jaren prestatieafspraken met gemeente(n) en verhuurder(s) kunnen maken voor goed en betaalbaar wonen.

Hoe denken de grootste politieke partijen erover. Uit hun verkiezingsprogramma staat kort gezegd het volgende over de verhuurderheffing:

Om te bepalen welke partij het beste past bij uw belangen als huurder kunt u de Huurstemwijzer van de Woonbond raadplegen. Aan de hand van elf stellingen kunt u zien welke partij het best bij u als huurder past. U komt bij de Huurstemwijzer via https://huurstemwijzer.woonbond.nl/