Huurdersbelangenvereniging Hilvarenbeek

Huurdersbelangenvereniging Hilvarenbeek is onze ‘collega-huurdersvereniging’ voor de gemeente Hilvarenbeek en al haar kernen. Zij behartigt de belangen voor de huurders van woonstichting Leystromen.

Uw Huurdersraad
Uw Huurdersraad is onze andere ‘collega-huurdersvereniging’ voor de kernen Gilze, Rijen, Chaam, Baarle-Nassau, Goirle en Riel.

Woonstichting Leystromen
Leystromen beheert een kleine tienduizend woningen in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. En natuurlijk in de 22 kernen die daar deel van uitmaken. Daarmee zijn ze een stevige corporatie in de regio en een bovenlokale partner die ertoe doet.

Nederlandse Woonbond
De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Aedes
Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. De ongeveer 500 leden van Aedes werken, vanuit bijna 1.000 vestigingen en werkmaatschappijen, aan duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare buurten en woonkernen. Woningcorporaties zorgen dat ruim 2,4 miljoen huishoudens goed wonen.

Aedes maakt zich sterk voor de condities waaronder woningcorporaties als maatschappelijke ondernemingen hun werk kunnen doen. Aedes geeft voorlichting en informatie en initieert onderzoek en productontwikkeling.

Toeslagen
De Belastingdienst is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van inkomensafhankelijke regelingen, oftewel ‘toeslagen’. Dit zijn tegemoetkomingen die huishoudens kunnen krijgen voor de kosten van kinderopvang, huur of zorg. Wie voor zo’n tegemoetkoming in aanmerking komt, kan deze aanvragen bij Belastingdienst/Toeslagen. Ruim 6 miljoen huishoudens ontvangen op dit moment een toeslag.

Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector
Wij begeleiden en inspireren woningcorporaties bij het werken aan kwaliteit. KWH, Maak kennis met kwaliteit

Rechtsbijstandverzekering
Mocht u onverwachts rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop kosten schelen. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

Rijksoverheid.nl
De website van de Nederlandse Rijksoverheid. Deze dienst vormt hét informatieloket van de rijksoverheid voor burgers.

Vattenfall Energie BesparenMet behulp van de verbruikstest kunt u uw eigen energieverbruik vergelijken met het gemiddeld verbruik. Tevens krijgt u hier diverse besparingstips aan de hand van uw persoonlijke situatie

Oisterwijk
Website van de Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk Nieuws en Inoisterwijk
Dit zijn beide nieuwssites uit oisterwijk

Oisterwijk in Beeld
Oisterwijk in Beeld wil een platform bieden voor actuele en historische films en foto’s over Oisterwijk. Wij maken zelf films, maar ook relevante films en foto’s van anderen zijn welkom.

Beveiliging en Inbraakpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het beveiligen van uw woning brengt de nodige voordelen met zich mee. Enerzijds geeft het u de zekerheid om veiliger te wonen en anderzijds hechten verzekeraars er ook waarde aan. Zo geven verzekeraars u korting op de inboedelverzekering, als beloning voor preventieve maatregelen die u heeft genomen. Op deze pagina geeft het Inboedelverzekering Informatiecentrum (IIC) een overzicht van alle relevante informatie over preventie, preventiemaatregelen en de korting(en) die u als verzekeringsnemer kunt ontvangen.